torsdag den 2. december 2010

Risengrød - nem, sund og hurtig

Risengrød af brune ris
4 personer

300 gram brune grødris
1 liter vand
1/4 øko piskefløde
evt. lidt ekstra sødmælk
½ - 1 tsk. salt

Risene skylles og bringes i kog med vandet. Koger i 20 - 30 minutter til risene er næsten kogte. Derefter tilsætter du fløde og koger grøden op. Bliver konsistensen for tyk, tilsættes mælk til konsistensen er passende. Smag til med salt.
Smager dejligt med kanelsukker og æbler. Æblerne kan rives, skæres i både eller andet fantasifuldt.

Uhmm... velbekomme og god december.

PS.
Jeg glemte vist at hvis der bliver grød tilbage kan det bruges til risalamande (tilføj grofthakkede mandler, lidt flødeskum kan serveres med solbærsyltetøj) eller klatkager (tilføj æg og mel til massen hænger sammen og steg i smør på panden).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar