mandag den 22. oktober 2012

Æbleflæsk

150 - 200 gram god røget bacon, Aalbæk har en dejlig øko-bacon i hele stykker
1 stort løg
Ca. 600 g æbler, skrællet og skåret. Prøv om du kan skaffe nogle haveæbler. De smager af mest
evt. lidt frisk timian
50 gram molasse sukker eller brun farin
salt



Skær bacon i små tern. Skær løget i små tern. Skræl æblerne og skær al kernehus væk. Del æblerne i smalle både.



Steg bacon ved god varme, uden den branker. Læg bacon på fedtsugende papir.

Hæld noget af baconfedtet fra, der skal være ca. 2 spsk. tilbage i gryden. Steg løgene i fedtet i nogle minutter, kom lidt salt på. Tilsæt æblebådene og evt. et par kviste timian.

Kom låg på gryden og damp æblerne møre under lavt blus. Det tager ca 20 - 30 minutter. Hold godt øje med det ikke brænder på.



Rør i gryden undervejs, og mos lidt i de æblestykker der ikke umiddelbart bliver møre.

Tilsæt det meste af baconen, og smag til med mørk sukker. Varm igennem så sukkeret smelter og karameliserer med æblerne. Smag om der skal lidt ekstra salt ved.

Server på en god skive rugbrød med et drys ristet bacon på toppen. Pynt evt. med en kvist frisk timian.



Et skønt stykke efterårsmad.... og så er det een af de få gange, hvor et koldt glas mælk smager godt til maden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar