fredag den 19. oktober 2012

Bløde boller med bid

Efterårsferie, god tid og bolle-bagning hører sammen. Her en opskrift hvor resultatet altid bliver godt. God fornøjelse.

Det skal du bruge:

3 dl. knækket rug
6 dl. vand
1 dl. surmælksprodukt
3 dl. koldt vand
2 dl. mælk
½ pk gær
Ca. 250 gram revet gulerod
1 æg
3 tsk. salt
1200 gram mel

Sådan gør du:

3 dl. knækket rug koges med 6 dl. vand i 5 minutter og afkøles med:

1 dl. surmælksprodukt
3 dl. koldt vand
2 dl. mælk

Blandingen er nu lunken, heri opløses:

½ pakke gær



Tilsæt:

Ca. 250 gram revet gulerod
1 æg
3 tsk. salt

1200 gram mel

Tilsidst røres mel i lidt af gangen. Du skal bruge ca. 1200 gram ialt. Brug en elmikser med dejkroge eller en røremaskine. Hold dejen i skålen, da den er blød.

 Der skal komme "riller" i dejen når du rører med elmikseren.



Dejen skal nu hæve i ca. 1 time, dækket af et fugtigt klæde. Da mit køkken er lille, plejer jeg at lade min dej hæve i en slukket ovn, så er skålen af vejen.



Ups, dejen er hævet ud over kanten, derfor..... brug en stor skål.

Nu skal dejen formes til boller. Af denne portion bliver 30 - 36 boller af ca. 80 gram stk. Det er en blød dej, så det er nemmest hvis du har lidt olie i en underkop og smører håndfladerne godt ind i olien, inden du former bollerne.

Bollerne skal efterhæve i ca. 30 minutter og bages i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 15 - 17 minutter. Skal lyde hult når du banker dem i bunden.

Afkøles på en bagerist.

Mmmmm lækre med lidt rigtig smør en god kop varm chokolade...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar